Avaimet luovat reittejä

Pienestä pitäen avaimet ovat merkinneet lukkojen murtajien lisäksi mielenkiintoisia tarinoita ja tiloja. Jokaisen metallipalan taustalla on elämää, sattumuksia tai aarteita. Siksi olen aina raahannut suurta avainnippua taskussani.

Avainnippu
Pieniä tarinoita, elettyä elämää nipussa.

Pieni avain on voinut olla piirongin salalaatikon lukitsija. Vastaavasti suuren munalukon rautainen lukitsija on voinut pitää veneen laiturissa tai viljat tallessa ylisillä, vaikkei se Abloy-lukon turvallisuutta koskaan uhmannutkaan.

Avainten hallinnassa olevat tilat ovat tarjonneet rakkautta, ihmetystä, pelkoa, ja jännitystä hieman homeisen kosteine seinineen, ovenkarmeen piirrettyine pituusmerkkeineen, keittiössä käytyine ensimmäisine riitoineen.

Nyt aikuisena olen ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa avainten määrä on tavanomainen; vain yhden asunnon ja sen tilojen lukkojen rautapalat yhdessä lenkissä. Onkohan elämäni nyt hallitumpaa tai kenties tylsempää kuin ennen?

Samalla kun avainnipun koko ja koostumus ovat muuttuneet, arkiset reitit kartalla ja fyysisessä ympäristössä ovat vaihtuneet elämäntilanteiden mukaan.

Eilen reitit opiskelupaikan ja asuntolan välillä olivat olennaisia, toisinaan kuppilaan koukaten; huomenna työn ja kodin välillä reitti kiertää vanhainkodin ja lapsuuden pihan kautta. Lopulta kenties matka lähikauppaan on koko viikon elämyksellinen huipennus ja saavutus.

Monipolvisten reittien myötä näkökulma kaupunkiin, ihmisiin pysyy moniulotteisena. Kiireisessä mielentilassa kyse on vain mahdollisimman nopeasti suoritettavista pistepysähdyksistä, jolloin ei oikein koskaan ole paikalla tai läsnä. Ajan kanssa kyse ei ole päämäärästä vaan koko matkasta, halki kaupungin ja samalla elämänkirjon.

Lukuisat avaimet kertovat vastuusta ja huolenpidosta, ilojen ja surujen jakamisesta sekä elämän mittaisesta matkasta.

menneet reitit
Eilen
uudet reitit
Huomenna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.